Verhalen achter de personen

Oorlogs(dag)boeken Opa Jan

Dit verhaal is nog niet af... Lees het nu al en kom later terug voor de rest!
Aan dit verhaal ontbreken gegevens. Kunt u helpen? Neem even contact op....

Mijn [opa Jan Westen](https://history.famwesten.nl/individual.php?pid=I2488&ged=westen" Johannes Harmannus Theodoor Joseph (Jan) Westen") heeft tijdens de oorlog enkele dagboeken bijgehouden. Hiervan was mij niets bekend, tot ik een jaar of 5 geleden bij mijn oom André langsging. Hij heeft mij een jaar of 15 geleden geïntroduceerd tot de genealogie van Westen, waarop ik zelf ook door ben gaan zoeken.

Hij gaf mij een aantal fotokopieen van het eerste oorlogs-dagboekje dat opa Jan had geschreven. Helaas was dit maar een klein aantal bladzijden(15) (de voorpagina, t/m pagina 7).

Ik heb altijd wel het idee gehad om dit ergens online te zetten, zodat andere genealogen of geinteresseerden deze teksten ook makkelijk konden lezen en doorzoeken. Helaas kon ik dat niet makkelijk kwijt op de stamboom-site en had ook nog niet de volledige tekst.

Tijdens wat zoekwerk liep ik aan tegen de (zeer slechte)scans van de slechte fotokopieen van de dagboeken. Ik heb deze gedownload en ben begonnen de tekst en afbeeldingen te plaatsen op deze site. Vooral voor de afbeeldingen en tekeningen hoop ik zeker nog eens tegen het origineel aan te lopen, zodat er goede scans gemaakt kunnen worden.

Waar mogelijk probeer ik betere achtergrondinfo bij de tekst te plaatsen.

Het eerste deel is nu (gedeeltelijk) in te zien en dit wordt in de loop der tijd verder aangevuld.

Oorlogs dagboeken Jan Westen:

  • Deel 1 mobilisatie - 10 mei 1939 t/m 11 juni 1940.
  • Deel I oorlog - 26 juni 1943 t/m 4 februari 1944. - niet geplaatst
  • Deel II oorlog - 7 februari 1944 t/m 29 juli 1944. - niet geplaatst
  • Deel III oorlog - 1 augustus 1944 t/m 15 december 1944. - niet geplaatst
  • Deel IV oorlog - 22 december 1944 t/m 1 mei 1945. - niet geplaatst

Deze dagboeken zijn (voor zover ik weet) gebruikt door:

Geen reacties